info@lebersoftware.hu

Történet az egy éven belüli teljes szakmai váltásomról (új munkahely, eredményes országos IT verseny szereplés)

A legrosszabb a programozó informatikus szakmában az, hogy “nem tudja az ember, hogy mit nem tud“, de lehet törekedni arra, hogy ez egyre kevésbé legyen így.

Idén az életemben több olyan történés is volt a szakmai pályafutásomat illetően, amivel közelebb kerültem ahhoz, hogy tisztában legyek azzal, hogy a piacon mit ér jelenleg a tudásom és, hogy hol tartok. A következőkben leírom az idén történt két legfontosabb mozzanatot, ami kihatással volt szakmai utamra, munkahely váltásomat és a III. országos IT megmérettetésen való részvételemet.

Új munkahely

Idén történt meg velem, hogy 9 év után otthagytam a Govern-Soft Kft.-t (kis/közepes vállalkozás), ahol már pár éve vezetőfejlesztőként / tech leaderként dolgoztam. Már egy ideje érett bennem a döntés és most úgy jött ki a lépés, hogy el is szántam magam a váltásra.

Mindenképpen egy nagyobb multinál szerettem volna elhelyezkedni. A váltás nagyon nem volt könnyű és bár előző munkahelyemen legfőképpen én voltam az, aki mindig új technológiákat vezetett be, sokat önállóan, vagy tanfolyamokon képezte magát, nem tudtam magam elhelyezni a piacon, amikor aktuálissá vált a munkakeresés. Rengeteg felkérést kaptam előtte is, de most én szerettem volna elébe menni a dolgoknak és célzottan választottam potenciális munkahelyet.

Egy nagy cégnél a senior szint teljesen mást jelent, mint ahol előtte dolgoztam, ezért az interjúk előtt több online tanfolyamba is belevágtam. A 10+ év tapasztalatot nem veszi el senki az embertől, de technológiailag mindig van mit tanulni. Mivel én senior beosztásban szerettem volna elhelyezkedni, mély elméleti tudást szedtem fel különböző témákban az interjúkat megelőzőleg front-end témakörben (React, JavaScript, Css, …).

Amikor túl voltam az interjúkon és megkaptam az ajánlatokat kiderült végre, hogy nagyjából azon a szinten vagyok, ahova szerettem is volna kerülni, közel a senior szinthez. Ehhez persze kellett a felkészülés is, ami a két munkahely közötti időszakban megtörtént. Felvételt nyertem többek között az EPAM Systeshez is, de végül a Lufthansa Systems Hungária mellett tettem le a voksom, ahol jelenleg vezető front-end fejlesztő vagyok egy scrum csapatban. Jelenleg fantasztikus projekteken dolgozhatok egy olyan helyen, ahol csupa agilis ember vesz körül. Úgy érzem, hogy megérkeztem, ez az én világom. 🙂

III. országos IT megmérettetés

A versenyt azért tartottam kiemelkedően fontosnak, mert ez is egy olyan dolog, ami segíti az embert abban, hogy felmérje tudását, így idén is részt vettem az országos IT megmérettetésen, ahol a tavalyihoz képest sokkal jobb eredménnyel zártam. 6 kategóriában is neveztem, ebből 3 esetén bekerültem az első 20 helyezett közé.

PHP” kategóriában 4. helyezést, “Weblapfejlesztés modern eszközökkel” esetén 6. helyezést, míg “ASP.NET” kategóriában 20. helyezést értem el.

A részletes helyezés lista itt található: https://ithon.info/blog/2019/12/12/ok-az-orszag-legjobb-it-szakemberei-2019-ben/


Majdnem minden kategóriában több, mint 500 versenyző vett részt, valahol a 800-at is meghaladta, így ezeket a helyezéseket, főleg a 4. helyet egy nagyon jó eredménynek tartom és örültem neki, mikor megláttam, bár a dobogóról idén is lecsúsztam.

Képek

Leber László – 4. helyezés – PHP – III. országos IT megmérettetés
Aperture: 1.7Camera: SM-G955FIso: 200Orientation: 1
« 1 of 2 »

Leave a Reply